Kategorier
Poddtips

Nigeria plundras på läkare

”Paul Kenyon investigates the ‘brain drain’ of doctors from developing countries to work in the UK. The large scale recruitment of foreign doctors from nations with the greatest need to retain their medical personnel is increasing on a massive scale. What’s more, thousands of doctors are being targeted despite guidance which says recruitment from developing countries should not happen.”

Länk: BBC 4 • Brain drain (avsnittet från 2022)
Kommentar:

Den andra sidan av migrationen, spetsrekrytering av invånare till I-länder. Lär bara bli vanligare i framtiden. I poddavsnittet beskrivs hur Nigeria numera har ont om läkare, eftersom de flyttar till väst, bland annat Storbritannien (som därför utbildar färre läkare själva). Följden: människor som dör på grund av vanvård i Nigeria. /JL

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *