Kategorier
Video

Monorail!

Jag har fastnat framför videon ovan, som är en AI-förstärkt version av en film från 1902. Fler exempel finns från samma konto. Det hela fick mig att börja söka upp mer information om Wuppertal Schwebebahn, som alltjämt faktiskt är i bruk, i just orten Wuppertal i Tyskland. Nedan hur samma resa ser ut i dag.

Om det varit några olyckor på nämnda bana? Några stycken. Bara en dödlig. Men den mest spektakulära är nog ändå denna, med en elefantunge i huvudrollen:

The Althoff Circus organised a publicity stunt by putting a baby elephant on a train at Alter Markt station. As the elephant started to bump around during the ride, she fell out of the car and into the river Wupper.[24] The elephant, two journalists, and one passenger sustained minor injuries. After that jump, the elephant got the name Tuffi, meaning ’waterdive’ in Italian. The official of the railway and the circus director were fined after the incident.

Länk: Mer om Tuffi läser du här.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *