Kategorier
Länksamling

Hänt i veckan, v 49

Återigen, en lista över hemlösa länkar som alla på något sätt förklarar vad som händer, och inte bara en gång, utan lite hela tiden.

  1. Förmögenhetsstatistik: ”Ordningen” ”återställd”. Arv slår entreprenörskap i förmögenhetsbyggandeligan. De rika familjerna blir rikare, och så kommer det fortsätta de närmaste 20 åren. Länk.
  2. Forskning/teknik: Wifi ser dig. Signalerna från din router kan skapa en 3D-modell av din kropp. Länk.
  3. Grafer: Skogen är tillbaka. I varje fall i Skottland, England och Frankrike. (Men den avverkas förstås på annat håll). Länk.
  4. Statistik/undersökning: Det är roligare att gå till jobbet nu. Alltså i USA. Det flexiblare arbetslivet har gett lite bättre balans. Länk.
  5. Forskning: Många vill sluta med sociala medier, men låter bli att låta bli, pga FOMO. Så vad skulle det krävas för att sluta? Det finns, som så ofta, en summa. Länk.
  6. Forskning: Gig-ekonomin förkortar liv. När ska egentligen trygghetssystemet anpassas efter verkligheten år 2023? Länk.
  7. Forskning: Är det en myt att den gröna revolutionen räddade stora delar av mänskligheten från svält? Ska läsa ikapp detta senare. Länk.
  8. Nyhetsbrev: Mitt litterära nyhetsbrev Bagatellerna utkom med nummer 38. Länk.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *