Kategorier
Statistik och grafer

Hur mår vi egentligen?

Vi behöver prata – offentligt och intensivt – om det som nu sker. Det finns exempelvis ingen anledning till att den statistik som jag inledde denna artikel med ska ligga begravd i databaser hos Socialstyrelsen och Folkhälsomyndigheten medan börs- och valutakurser dagligen uppdateras i radio och dagspress.

Länk: Roland Paulsen ifrågasätter psykologins roll, makt och effekt.

+

Andelen svenskar som beskriver sitt liv som meningslöst har fyrdubblats sedan 2003, från 6% till 24%.

Länk: Kairos futures undersökning om läget bland svenskarna.
Kommentar:

Det spelar roll vad vi mäter och följer. Upplagt för en offentlig statistiksida i stil med ekonomifakta.se med mjukare (viktigare) mätvärden? Se även Die Zeits mätningar om energiomställningen och så klart Our world in data. /JL

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *